Cum tratezi hemoroizii fără chirurgie, prin metode non-invazive

Hemoroizii reprezintă o problemă proctologică ce poate produce disconfort, durere și chiar poate afecta activitatea zilnică. În mod tradițional, cazurile severe de hemoroizi erau tratate prin intervenție chirurgicală. Astăzi, însă, nu mai există doar această opțiune pentru a trata hemoroizii. Opțiunile moderne de tratament includ metode non-invazive, sunt rapide și sigure și prioritizează confortul pacientului.

Ce sunt hemoroizii?

Hemoroizii sunt vene inflamate care se află în zona rectală, cauzate în general din cauza presiunii provocate de mișcările intestinale, statul în șezut pentru foarte mult timp sau constipația cronică. Simptomele hemoroizilor variază în funcție de tipul acestora:

  • hemoroizi interni – se află în interiorul rectului și sunt de obicei nedureroși, dar pot cauza sângerare.
  • hemoroizi externi – se află sub piele, în jurul anusului și pot cauza durere, inflamație sau mâncărime.

Atunci când nu sunt tratați în mod corespunzător, hemoroizii pot avansa și pot provoca disconfort accentuat.

Metode non-invazive pentru hemoroizi

Atunci când căutați opțiuni de tratament hemoroizi interni sau externi, începeți prin a analiza factorii care au condus la apariția lor. O opțiune de tratament fără chirurgie este coagularea cu infraroșu, fiind foarte eficientă în cazul hemoroizilor interni. Această metodă folosește lumina infraroșie pentru a reduce vascularizarea de la nivelul hemoroidului. Astfel, acesta se va micșora și va dispărea la un moment dat. Această procedură este ideală pentru hemoroizii în fază incipientă, de grad 1 sau 2.

Puteți trata hemoroizii și prin ligaturarea cu inele de cauciuc. Această metodă implică plasarea unor inele de cauciuc la baza hemoroizilor interni, pentru a întrerupe fluxul de sânge către aceștia. Astfel, hemoroizii se micșorează și se desprind în mod natural. Un avantaj al acestei metode este că se aplică în maximum 5-10 minute și este foarte eficientă.

Crioterapia este o altă metodă non-invazivă, eficientă în cazul hemoroizilor externi. Datorită temperaturilor foarte scăzute, hemoroizii sunt înghețați, provocând reducerea inflamației și a iritației. În mai puțin de 30 de minute veți scăpa de simptome și de hemoroizi.

Recomandări post-tratament pentru hemoroizi

Chiar dacă ați urmat un tratament eficient, non-invaziv, pentru hemoroizi, este important să respectați recomandările medicului post-tratament. În acest mod, veți reduce riscul de reapariție și veți beneficia de o recuperare mai rapidă. În general, recomandările post-tratament sunt următoarele:

  • dieta bogată în fibre – includeți în dietă fructe, legume și cereale integrale care vor ajuta fecalele să traverseze mai ușor intestinul și să preveniți constipația.
  • nu uitați de hidratare – medicul vă va recomanda să consumați cât mai multă apă pentru a preveni constipația.
  • aveți grijă la igienă – după tratament este important să mențineți o igienă foarte bună a zonei anale. Astfel, veți evita apariția infecțiilor sau a complicațiilor post-tratament.
  • încercați să nu forțați zona anală în timpul defecației – urmați recomandările medicului în privința metodelor care să vă ajute să mențineți o consistență potrivită a fecalelor. De asemenea, încercați să nu petreceți prea mult timp pe toaletă pentru a nu pune presiune pe zona anală.

În concluzie, puteți trata hemoroizii în mod eficient și fără intervenție chirurgicală. Metodele moderne de tratament vă ajută să scăpați de problemă în mod eficient și sigur, beneficiind în același timp de confort sporit și de un risc scăzut de reapariție.